Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 dl | Havregryn | |
6 dl | Vetemjöl | |
4 tsk | Bakpulver | |
4 msk | Persilja | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Strösocker | |
4 dl | Mellanmjölk | |
2 msk | Matolja | |
25 g | Gräslök - färsk |
Ugn: 225°
Gör så här Lägg havregrynen i en skål och häll över mjölk och matolja. Hacka persilja och gräslök. Blanda samman det med mjöl, bakpulver, salt och socker. Rör ner mjölblandningen i grynen och knåda degen några minuter. Dela degen i 4 lika stora bitar. Rulla ut varje del till ca 30 cm och sno samman två och två rullar. Vik in ändarna och lägg bröden på bakpappersklädd plåt. Pensla med mjölk och strö över havregryn. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter. Låt bröden kallna på galler under duk.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt