Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Krutonger | ||
2 msk | Olivolja | |
4 st | Formfranska | |
Aioli | ||
2 dl | Majonnäs | |
2 klyfta | Vitlök | |
Soppan | ||
800 g | Laxfilé | |
1 st | Fiskbuljong | |
2 st | Morötter | |
8 st | Potatis | |
2 klyfta | Vitlök | |
5 dl | Vatten | |
2 st | Gul lök | |
500 g | Räkor | |
600 g | Torskfilé | |
4 st | Palsternacka | |
2 tsk | Paprikakrydda | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
1 st | Fänkål Färsk | |
780 g | Passerade Tomater, (2 st) | |
Riven parmesan | ||
200 g | Parmesanost |
Dela grönsakerna i lika delar och fräs i olivolja. Häll allt i en stor gryta och tillsätt passerad tomat, vatten, vin (valfritt ca 2 dl) och kryddor. Låt stå och puttra till grönsakerna är genomkokta. Skär fisken i kuber och skala räkorna. Lägg i fisken och räkorna precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med riven parmesanost, aoli och krutonger.
Aioli Blanda ingredienserna och smaka av med salt.
Krutonger skär brödet i fyrkanter, skvätt på olivolja och salta. Rosta i ugnen på 175 grader till de blivit knapriga.
1 Paprikapulver 37g Santa Maria