Gå vidare till huvudinnehåll
Fisk och skaldjursgryta med parmesan, aioli och krutonger
Hemmakock

Fisk och skaldjursgryta med parmesan, aioli och krutonger

40 minMedel
867,45 kr
4 portioner 176,51 kr per portion
Fisk och skaldjursgryta med parmesan, aioli och krutonger

Krutonger
2 mskOlivolja
4 stFormfranska
Aioli
2 dlMajonnäs
2 klyftaVitlök
Soppan
800 gLaxfilé
1 stFiskbuljong
2 stMorötter
8 stPotatis
2 klyftaVitlök
5 dlVatten
2 stGul lök
500 gRäkor
600 gTorskfilé
4 stPalsternacka
2 tskPaprikakrydda
1 stGrönsaksbuljong
1 stFänkål Färsk
780 gPasserade Tomater, (2 st)
Riven parmesan
200 gParmesanost
Instruktioner
1

Dela grönsakerna i lika delar och fräs i olivolja. Häll allt i en stor gryta och tillsätt passerad tomat, vatten, vin (valfritt ca 2 dl) och kryddor. Låt stå och puttra till grönsakerna är genomkokta. Skär fisken i kuber och skala räkorna. Lägg i fisken och räkorna precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med riven parmesanost, aoli och krutonger.

Aioli Blanda ingredienserna och smaka av med salt.

Krutonger skär brödet i fyrkanter, skvätt på olivolja och salta. Rosta i ugnen på 175 grader till de blivit knapriga.