Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 dl | Olivolja | |
0,5 dl | Flingsalt | |
3 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 dl | Flytande Margarin | |
900 g | Sparrispotatis | |
4 st | Majskycklingfile fryst | |
Rattatoille | ||
2 klyfta | Vitlök | |
250 g | Körsbärstomater | |
2 st | Gul lök | |
1 msk | Tomatketchup | |
1 tsk | Svartpeppar | |
1 st | Röd Paprika | |
1 dl | Olivolja | |
1 st | Zucchini | |
1 tsk | Italiensk Salladskrydda | |
1 tsk | Salt | |
0,5 st | Aubergine | |
1 st | Gul Paprika | |
Röd pesto | ||
2 klyfta | Vitlök | |
2 dl | Olivolja | |
1 st | Basilika - färsk | |
100 g | Parmesanost | |
50 g | Pinjenötter | |
200 g | Soltorkade Tomater |
Strimla de soltorkade tomaterna och lägg dem i en skål och mosa dem med stavmixer. Tillsätt basilika, vitlöksklyftor, parmesan och pinjenötter. Kör allt med stavmixer till en jämn massa och späd med olivolja till önskad konsistens. Smöra en form och lägg i kycklingfiléerna. Smeta på crème fraishen och toppa med peston. Kör in i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
Skölj sparrispotatisen och lägg på en plåt. Kör på rejält med margarin och olivolja och salta rikligt med flingsalt. Kör i ugnen på 175-200 grader i 45 minuter.
Rattatoille
Skölj och skär ner grönsakerna. Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek löken. Tillsätt auberginen samt lite mer olja, fortsätt sedan med paprika och sist zucchinin. Skär ner färska tomater och släng i, smaka av med salt, peppar, salladskrydda och lite ketchup. Låt småputtra i ca 20 min, ju längre desto bättre.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt