Gå vidare till huvudinnehåll
Cordon Bleu- serveras med kokt mandelpotatis, sockerärtor och sardellsmör

Cordon Bleu- serveras med kokt mandelpotatis, sockerärtor och sardellsmör

45 minEnkelt
563,20 kr
4 portioner 59,18 kr per portion
Cordon Bleu- serveras med kokt mandelpotatis, sockerärtor och sardellsmör

Panering
1 krmSvartpeppar
1 tskSalt
1 dlVetemjöl
2 dlStröbröd
2 stÄgg
Cordon Bleu
200 gGrevéost
600 gLövbiff
100 gKokt Skinka
1 dlMat & Bak Smör/Margarin
Sardellsmör
1 mskDijonsenap
100 gMat & Bak Smör/Margarin
1 dlBasilika - färsk
8 stSardeller
Instruktioner
1

Skär köttet i cm-tjocka skivor. Banka ut med knuten hand till dubbel storlek. Hyvla ost och lägg på ena halvan av köttet, lägg på en skiva kokt skinka och vik sedan köttet dubbelt. Doppa sedan köttet först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och tillsist i ströbröd.

Hetta upp rikligt med smör i panna på medelvärme. Stek schnitzlarna cirka 5 minuter på var sida till gyllenbrun färg.

Sardellsmör

Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av.

Koka potatisen och sockerärtorna lätt precis innan servering.