Gå vidare till huvudinnehåll
Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad

Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad

30 minEnkelt
384,70 kr
4 portioner 56,46 kr per portion
Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad

Gurk- och spetskålssallad
0,5 stGurka
0,5 stSpetskål
1 krmSalt
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar
0,5 stCitron
Lax
2 tskSesamolja
2 stPaprika
4 stBasmatiris
0,5 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar
4 stLaxfilé
2 tskTandoorikrydda
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200C. Lägg laxfiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på sesamoljan och strö över Tandoorikryddan. Krydda med peppar.

Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Lägg dem runt fisken och ringla över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. koka under tiden riset och gör salladen.

Skär gurkan i tunna skivor. Finstrimla spetskålen. Lägga gurka och kål i en skål. Riv skalet av citronen och pressa ut juicen. Bland med övriga ingredienser och salladen.