Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
220 g | Rostbiff Pålägg | |
Potatissallad | ||
50 g | Ruccolasallat | |
75 g | Fetaost | |
3 msk | Olivolja | |
700 g | Potatis Fast | |
100 g | Rädisor | |
0,5 st | Dill - färsk | |
0,5 st | Citron | |
250 g | Sparris Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Salt |
Potatissallad: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten på låg värme ca 10 min. Var noga med att inte koka sönder den.
Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär varje sparris i 4 delar. Skölj och skiva rädisorna och skölj och skiva gurkan i halvmånar. Skölj och finhacka dill och persilja och skölj ruccolan. Skär fetaosten i små kuber. Blanda samman alla ingredienser i en stor skål och tillsätt olja samt citronskal- och saft.
Sila av vattnet från potatisen och låt den svalna något och tillsätt den sedan till salladen. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Toppa potatissalladen med rostbiffsskivor.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 343 kcal, 21 g protein, 14 g fett, 32 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt