Gå vidare till huvudinnehåll
Vild viltgryta
Hemmakock

Vild viltgryta

20 minEnkelt
206,15 kr
3 portioner26,56 kr per portion
Vild viltgryta

1,5 dlMatlagningsgrädde
1 mskFlytande Smör och Margarin
20 stEnbär
50 gKantareller Torkade
1 stGul lök
0,3 stPersilja - färsk
1,5 dlBulgur
100 gSockerärta
3 mskGelé Svartvinbär
400 gÄlgskav
Instruktioner
1

Lägg de torkade kantarellerna i blöt några timmar. Hacka och fräs löken. Tillsätt avrunna kantareller. Koka bulguren enligt anvisningar på paketet. Lägg den frysta älgskaven i grytan med löken. Tina på medelvärme under omrörning. Tillsätt enbär och grädde, låt sjuda under omrörning. Servera med gele, bulgur och sockerärtor.