Gå vidare till huvudinnehåll
Rigatoni- och pestogratäng

Rigatoni- och pestogratäng

30 minEnkelt
378,50 kr
8 portioner 37,13 kr per portion
http://mittkok.expressen.se/recept/rigatoni-och-pestogratang/

Pasta
500 gRigatoni
500 gKörsbärstomater
1,5 dlVatten
150 gRiven Ost
Pesto
1 stCitron
1 stBasilika
3 klyftaVitlök
70 gSpenat Blad
1 dlParmesanost
1 dlOlivolja
35 gGrönkål
1,5 dlPinjenötter
Instruktioner
1

Koka pastan enligt instruktion. Sätt ugnen på 200 grader. Dela tomaterna på hälften Kör alla ingredienserna till peston i matberedare till fin konsistens. Man kan behöva peta ner spenaten i flera omgångar. Det bör vara ca 5 dl pesto när du är klar. Blanda pasta med tomater och pesto. Späd med lite vatten så det blir lite såsigt. Lägg över i ugnsfast form och strö lite ost över. Baka i ugnen i 10 - 15 minuter eller tills osten smält. Täck vid behov med lite aluminiumfolie.