Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Smör | |
2 st | Citron | |
1 st | Sesamfrö | |
300 g | Laxfilé | |
1 dl | Olivolja, Extra Virgin | |
1 g | Färsk laxfilé | |
1 st | Basilika - färsk | |
400 g | Spaghetti | |
3 dl | Parmesanost |
1 Citronpastan: Vispa ihop citronskal och -saft, olivolja, 2 dl av parmesanosten, basilika och persilja. Smaka av med salt och peppar. 2 Koka spagettin i lättsaltat vatten men häll av kokvattnet ett par minuter före den koktid som anges på förpackningen. 3 Pastan ska vara mjuk utanpå men ha en hård kärna i mitten. 4 Häll tillbaka spagettin i grytan och blanda i såsen och resterande (cirka 1 dl) parmesanost. Vänd runt minst en minut för att pastan ska ta smak av såsen. 5 Laxen: Skär laxen i kuber och vänd dem i sesamfrö. Stek laxen runtom på medelstark värme i smör. Krydda med flingsalt. 6 Strö laxkuberna över spagettin och servera tillsammans med resten av osten.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta