Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Botten | ||
1 msk | Kakao | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
2 st | Ägg | |
3,5 dl | Vetemjöl | |
1 tsk | Bikarbonat | |
1 dl | Rapsolja | |
2 msk | Hushållsfärg Röd | |
3 dl | Strösocker | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
2 dl | Filmjölk Naturell | |
Marängfrosting | ||
3 dl | Strösocker | |
4 st | Ägg | |
200 g | Mat & Bak Smör Osaltat | |
1 tsk | Vaniljsocker |
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt vinäger, olja, filmjölk och hushållsfärg och rör till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter, och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna något i formen.
Stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna. Dela äggen till frostingen och vispa äggvitorna med elvisp i en skål över varmt vattenbad. Tillsätt socker och vaniljsocker, och vispa tills det har löst sig och marängen är varm och fast.
Ställ skålen i kallt vattenbad och fortsätt att vispa tills marängen har svalnat. Tillsätt smöret i små klickar. Vispa hela tiden. Skär kakan i tre bottnar med en vass kniv och bred frosting på en botten. Lägg försiktigt på nästa botten och bred på frosting. Lägg på den översta bottnen och bred resten av frostingen över kakan.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko