Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Vitlök | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
2 st | Gul lök | |
2 tsk | Spiskummin | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 tsk | Rökt paprikapulver | |
1 tsk | Salt | |
6 dl | Vatten | |
1 tsk | Svartpeppar | |
2,5 dl | Röda Linser Torkade | |
1 st | Kokosmjölk | |
2 st | Paprika |
Hacka lök och chili och fräs tillsammans med pressad vitlök, alla kryddor och linser i lite smör eller olja i en stor kastrull. Blanda i krossade tomater, vatten, kokosmjölk och buljongtärningar. Hacka paprika i små bitar och tillsätt. Låt soppan koka i minst 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite honung och syra om du tycker det behövs ?? Vill du ha lite tuggmotstånd så är soppan klar nu, men jag tycker att den blir godare om den får stå och sjuda i någon timma. (Den är nästan godaste i matlådan dagen efter).
Servera med något gott knäckebröd.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria