Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Ägg | |
1 krm | Strösocker | |
0,75 dl | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Sardeller | |
50 g | Parmesanost | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Potatis Fast | |
0,5 st | Gurka | |
2 msk | Olivolja | |
500 g | Vanliga morötter | |
180 g | Romansallat, (1 st) | |
600 g | Kycklingfile | |
2 krm | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och morötter och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna på en ugnsplåt och vänd runt med olivolja och salt. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen på medelhög värme ca 2 min på varje sida tills de har en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen på plåten i ugnen och låt dem gå ca 15 min.
Dressing: Mixa sardeller, vitlök, äggula, parmesan, vinäger, senap, socker, salt och peppar i en matberedare. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte spricker.
Skölj salladen och skär den i stora bitar. Skölj gurkan och hyvla långa tunna skivor med en osthyvel.
Arrangera sallad, gurka, rotfrukter och kyckling skuren i skivor på ett fat. Ringla över dressingen eller servera den vid sidan om.
Näringsvärde: Kcal: 547 Fett: 28 g Protein: 46 g Kolhydrater: 26 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko