Gå vidare till huvudinnehåll
Lchf - Butter Chicken

Lchf - Butter Chicken

1 tEnkelt
233,70 kr
6 portioner26,57 kr per portion
Indisk inspirerad maträtt.

Sås
2 tskTandoorikrydda
1 stGul lök
100 gCashewnötter Saltade
3 klyftaVitlök
2 krmSalt Fint
150 gSmör
5 dlVispgrädde
300 gPasserade Tomater
0,5 tskCayennepeppar
Kyckling
1 kgKycklingfile Fryst
1 mskTandoorikrydda
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 180 grader och smöra en ugnsfastform.

Kycklingen: Tärna och blanda kycklingen med 1 msk tandori krydda, Låt kyckligen stå i ugnen i ca 20 minuter.

Sås: Smält smör i en stor stekpanna eller gryta. Blanda lök och vitlök i smöret och låt karameliseras. Blanda i tomater, grädde, salt, cayenne och 2 tsk tandorikrydda. Låt såsen sjuda i 20-30 min.

Blanda ner den färdiga kycklingen i såsen och låt de sjuda tillsammans en stund.

Servera gärna med sallad och lite cashew nötter.

Bild:

Malin Olofsson