Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Griljering | ||
2 tsk | Sirap Ljus | |
3 msk | Senap Söt och Stark | |
2 st | Ägg | |
Koka skinkan | ||
1 st | Lagerblad | |
2 krm | Vitpeppar Hel | |
1 st | Julskinka | |
2 krm | Kryddpeppar Hel | |
2 l | Vatten |
Koka skinkan: (Om du inte har färdigkokt skinka)
För att koka skinkan krävs en stor och rymlig gryta. Man får ett gott spad och en saftig skinka.
Vattna ur eller skölj skinkan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg sedan skinkan i en gryta. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp, skumma och tillsätt kryddorna. Sjud skinkan ca 50 minuter per kilo eller tills köttermometern visar 75°.
Ta skinkan ur spadet och låt den kallna. Ta bort svålen när den är så sval att den går att hantera. Lägg den på galler över långpanna med feta sidan upp. Griljera.
Griljera:
Värm ugnen till 250°. Skär av svålen på skinkan och putsa ev. av en del fett. Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat. Rör samman äggulor, senap och sirap. Bred på detta runt om. Griljera i 250° ugnsvärme i ca 15 min eller tills skinkan har fått fin färg.