Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Olivolja | |
2 msk | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Vegetariska produkter | |
2 st | Aubergine | |
1 krm | Örtagårds Krydda | |
1 krm | Salt | |
Tomatsås | ||
4 st | Plommontomater | |
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Färsk timjan | |
2 krm | Salt | |
2 st | Gul lök | |
150 g | Riven Parmesanost, (1,5 dl) | |
2 st | Röd Paprika | |
0,5 dl | Basilika - färsk | |
2 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär auberginerna på längden och sedan i 1 cm tjocka skivor tvärs över. Blanda med olja och salt och peppar. Lägg i en ugnsform och rosta ca 15 minuter så att de får lite färg men inte bränns.
Koka under tiden tomatsåsen. Skär tomaterna och paprikorna i bitar. Hacka löken och vitlöken. Mjukstek lök och vitlök några minuter i oljan. Tillsätt tomat, paprika, konserverad tomat. Krydda med salt och peppar. Låt koka ca 10 minuter.
Ta ut formen med aubergine ur ugnen. Häll över tomatsåsen. Strö över örterna och parmesan. Gratinera 15-20 minuter.
Stek quornfiléerna i olja, krydda med salt och peppar. Servera quornfiléerna med de gratinerade grönsakerna.
Näringsinnehåll:
Energi (kcal) 452,3
Protein (g) 26,8
Fett (g) 24,6
Kolhydrater (g) 24,7
Bild:
Angelica Söderberg
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt