Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Crème brûlé | ||
2,7 dl | Vispgrädde | |
2 msk | Råsocker Strö | |
4 st | Ägg | |
5 g | Vaniljstång, (1 st) | |
0,7 dl | Strösocker | |
0,7 dl | Standardmjölk | |
Chokladmousse | ||
2,5 dl | Vispgrädde | |
2 st | Ägg | |
125 g | Mörk chokladkaka | |
Sockerlag | ||
1 dl | Strösocker | |
1 dl | Vatten | |
Körsbärscoulis | ||
10 g | Rosmarin - färsk | |
5 cl | Konjak | |
10 st | Körsbär |
Koka ihop lika delar socker och vatten ordentligt, låt svalna. Sockerlagen skall sedan användas till både mousse och coulis.
Vispa äggulorna med hälften av sockret.
Kärna ur körsbären.
Vispa äggulor och 0,6 dl sockerlag (OBS: all sockerlag skall inte användas) i en kastrull under värmning tills krämen binder sig utan att skära sig. (vid 85 grader skär den sig)
Koka upp grädden, mjölken, vaniljstången och resten av sockret.
Koka finhackad rosmarin (ca ett blad) lätt i 0,2 dl sockerlag tillsammans med körsbären utan att de går sönder och låt svalna.
Smält sedan chokladen och blanda den noga med äggmassan. Vispa grädden lätt och rör ner den i omgångar, så att moussen blir lätt och luftig.
Crème brûlé:
Ta bort vaniljstången och häll ägg- och sockersmet över. Blanda noga och häll upp i ugnsfasta portionsformar.
Grädda i vattenbad i 150 grader varm ugn, ca 1,5 timme eller tills äggkrämen har stelnat. Låt svalna. (Tips! Använd en ugnstermometer för att kontrollera att brûléerna är färdiga, temperaturen ska vara 85 grader i mitten.)
Blanda sedan i konjaken försiktigt och låt körsbären marineras i ett par timmar.
Strö råsocker över puddingarna och "bränn av" dem med gasbrännare så att täcket blir knäckigt, alternativt högt upp i ugnen på grill och hög värme.
Körsbärscoulis:
Använd en ugnstermometer för att kontrollera att brûléerna är färdiga, temperaturen ska vara 85 grader i mitten.)
Körsbärscoulis:
2 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket