Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 msk | Smör | |
2,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 st | Blomkål Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Färskost Naturell | |
2 st | Gul lök | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
250 g | Ansjovisfiléer | |
1 dl | Sötmandel Naturell |
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka mandeln. Smörj en ugnsfast form. Skala löken och skiva i tunna skivor. Stek löken mjuk i smör.
Skiva blomkålen i ca 0,5 cm tjocka skivor. Lägg hälften av blomkålen i botten på formen.
Lägg den stekta löken över blomkålen. Lägg sedan på ansjovisfiléer men spar spadet från den ena burken. Lägg på resten av blomkålen.
Vispa ihop philadephia med crème fraiche, grädde, spadet från den ena ansjovisburken samt lite peppar. Häll smeten över blomkålen. Klicka över lite smör. Gratinera i ca 20 minuter. Strö på mandeln och gratinera 15 min till eller tills blomkålen fått färg.
Näringsvärde: Energi (kcal) 418,6, Protein (g) 10,4, Fett (g) 36,2, Kolhydrater (g) 12,7
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
2 Ansjovis Original 125g Grebbestads