Gå vidare till huvudinnehåll
Ört och spenatplättar

Ört och spenatplättar

30 minEnkelt
356,70 kr
6 portioner 41,81 kr per portion
Ispanak mucveri

1 krmSvartpeppar
1 dlBladpersilja - färsk
1 dlDill - färsk
1 stGul lök
1 dlVetemjöl
400 gSpenat Blad
4 klyftaVitlök
300 gFetaost
2 dlSolrosolja
1 tskChiliflakes
1 dlMynta - färsk
3 stÄgg
3 mskOlivolja
Instruktioner
1

Skölj spenaten och låt den rinna av ordentligt. (Om det är fryst spenat låt den tina innan). Hetta upp olivoljan i en panna. Lägg i lök, vitlök samt spenat och bryn tills spenaten mjuknar. Låt svalna. Vispa mjöl och ägg till en jämn smet i en bunke. Blanda i spenat- och lökblandningen, hackade örter, fetaost och chili. Salta och peppra och blanda sen ordentligt. Hetta upp solrosoljan i en vid panna. Lägg i fyra matskedar av blandningen en bit ifrån varandra. Forma dem med en sked om det behövs. Fritera på medelvärme i 6-8 minuter eller tills de är gyllenbruna på båda sidor. Ta upp dem och lägg på hushållspapper medan du friterar de andra. Du får ca 25 st plättar på en sats. Servera dem varma.

Bild:

Eric Josjö