Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gryta | ||
2 msk | Olivolja | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Senap Skånsk | |
3 msk | Tomatpuré | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Salt | |
600 g | Falukorv | |
0,5 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Röd Paprika | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Smör | |
250 g | Haricot Verts Fryst | |
3 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet. Koka upp vatten i en kastrull till haricots vertsen.
Gryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär paprikorna i ganska stora bitar. Skär korven i strimlor.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs lök och korv tills korven har fått lite färg. Tillsätt paprikabitarna, grädde, senap och tomatpuré och låt det koka ihop någon minut. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tillbehör: Koka haricots vertsen en minut och häll av vattnet. Tillsätt lite smör och salt. Skölj och skär gurkan i stavar.
Servera korvgrytan med ris, haricots verts och gurkstavar.
Näringsvärde: Kcal: 733 Fett: 47 g Protein: 20 g Kolhydrater: 57 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko