Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Finhacka sardellerna (ca 12 st/4 port.). Skölj och skär tomaterna i halvor. Värm upp olivoljan i en rejäl kastrull, tillsätt smöret och låt det smälta. Lägg sardeller, vitlöksklyftor och chili(2 små hela/4port) i kastrullen, och låt dem fräsa försiktigt i ca 5 minuter. Ta upp chilin efter 2-3 minuter. Tillsätt tomaterna, urkärnade oliver och kapris och låt såsen puttra på svag värme i ca 20 minuter. Rör om då och då, men var försiktig så att så många tomater som möjligt behåller sin form som halvor. Smaka av och salta om det behövs. Ta upp vitlöksklyftorna. Koka spagettin al dente i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett durkslag. Rör ner pastan i kastrullen med tomatsås och blanda väl. Servera pastan rykande het med finhackad persilja.
Bild:
Jonas Hallqvist