Gå vidare till huvudinnehåll
Primörsallad med sparris och rädisor
Mari Bergman

Primörsallad med sparris och rädisor

15 minEnkelt
250,70 kr
8 portioner 23,58 kr per portion
En krispig och fräsch sallad med massor av härliga primörer som passar perfekt som tillbehör på en buffé eller till en bit grillat kött eller halloumi.

500 gVanliga morötter
150 gSugarsnaps
1 stGräslök - färsk
1 tskSalt
1 stRädisor
0,75 mskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
500 gSparris Färsk
Instruktioner
1

Primörsallad: Koka upp saltat vatten i en kastrull.

2

Ta bort de träiga längst ner på sparrisen. Skär varje sparris i tre bitar diagonalt på längden. Lägg knopparna åt sidan. Koka sparrisbitarna i max 1 min och knopparna i 30 sek. Sila av vattnet och spola sparrisen kall.

3

Skölj och skiva rädisorna. Skölj och dela sugarsnapsen på längden. Skala morötterna och fortsätt hyvla långa remsor med hjälp av potatisskalaren.

4

Skölj och finhacka gräslöken. Blanda samman grönsakerna och gräslöken i en skål och tillsätt olja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

Bild:

Nurlan Emir