Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sherrysås | ||
1 msk | Mat & Bak Smör/Margarin | |
1 dl | Sherry | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 dl | Dill - färsk | |
Laxen | ||
100 g | Gorgonzola | |
0,5 tsk | Salt | |
600 g | Laxfilé | |
1 msk | Matolja |
Gör med fördelen såsen först.
Fisken: Putsa laxen fri från ben. Dela laxen, om den inte är i portionsbitar, i 4 bitar. Lägg varje bit med skinnsidan nedåt. Gör en ficka mitt på varje bit. Smörj en ugnsfast form och lägg laxen däri. Fördela osten i fickorna. Pensla laxen med olja och salta lätt. Sätt in i 200 graders ugn 6-8 minuter.
Såsen: Koka upp sherry med buljongtärningen. Koka ihop tills ca hälften återstår. Tillsätt crème fraichen. Koka ytterligare några minuter. Finklipp dillen och tillsätt den. Vispa i en liten klick kall smör.
Servera laxen med såsen och gärna pressad potatis!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt