Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Flingsalt | |
7 dl | Vetemjöl | |
25 g | Jäst Original | |
3 dl | Vatten | |
3 st | Rödlök | |
2 msk | Honung Flytande | |
200 g | Svarta oliver utan kärnor |
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel