Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
2 dl | Strösocker | |
250 g | Butternutpumpa | |
2 msk | Vetemjöl | |
1 tsk | Kanel Malen | |
1 tsk | Ingefära Malen | |
2 st | Ägg | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Salt | |
125 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl | |
1 st | Ägg | |
2 msk | Strösocker |
Nyp ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnsform, ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl för att vila ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Grovhacka pumpan och koka i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil så att pumpan är väl avrunnen.
Mixa till en puré och låt svalna något. Tillsätt äggen ett i taget och blanda ner resterande ingredienser till fyllningen, häll i pajformen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt svalna helt. Vispa grädden till toppingen och klicka ut på kakan, bred ut den något och strö över pumpakärnor.
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla