Gå vidare till huvudinnehåll
Köttgryta med rostad sötpotatis

Köttgryta med rostad sötpotatis

5 minEnkelt
324,70 kr
1 portion183,86 kr per portion
Bryn köttet. I med klyftad gul lök, hela vitlöksklyftor, morot, sötpotatis och tomatpuré. Blanda och häll i vattnet, salt, pappar, kryddpeppar och lagerblad. Låt puttra på låg värme i ca 2 timmar. Smaksätt med soyan. Servera med tex rostad sötpotatis eller broccoli och färsk koriander. Rostad sötpotatis Sätt ugnen på 225°C. Skala och klyfta potatisen. Lägg i ugnsäker form och ringla över olivolja. Blanda runt så oljan kommer på alla sidor. Rosta i ca 20 minuter. Vänd runt klyftorna någon gång under tiden.

1 krmKryddpeppar
2 stMorötter
1 stLök
2 mskJapansk soja
500 gGrytbitar Nötkött
1 krmSvartpeppar Malen
3 klyftaVitlök
3 stLagerblad
2 stSötpotatis
2 mskTomatpuré
1 krmSalt Fint
3 dlVatten
Instruktioner
1

500 gr gytbitar av nötkött 1 gul lök 1 sötpotatis (kan uteslutas) 2 morötter 3 klyftor vitlök 2 msk tomatpuré Salt Peppar Kryddpeppar 3 lagerblad Några dl vatten 2 msk kinesisk soya (kan uteslutas)

Bild:

Cecilia Folkesson.se