Gå vidare till huvudinnehåll
Djävulskyckling

Djävulskyckling

5 minEnkelt
150,70 kr
1 portion136,38 kr per portion
1 st kyckling, gärna majskyckling, ca 1500 g 1 dl olivolja 0,5 dl citronsaft, pressad 3 st vitlöksklyfta(or), hackade 1 st röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 2 st Schalottenlök(ar), finhackade 3 msk persilja, hackad 50 gram smör, rumsvarmt flingsalt svartpeppar, nymmalen

1 stMat & Bak Smör Osaltat
1 stVitlök
1 stFärsk Chili
1 stCitron
1 stKyckling Hel
1 stPersilja
Instruktioner
1

Dela kycklingen längs med bröstbenet så det blir två halvor. Lägg dem i en form.

2

Blanda olivolja, pressad citron, vitlök och chili med 2 tsk flingsalt och generöst med nymalen peppar. Häll marinaden över kycklingen och gnid in den. Täck över med plastfolie. Låt marinera i kylen i minst en timme eller över natten. Vänd då och då.

3

Blanda schalottenlök och persilja med smöret och en nypa salt.

4

Sätt ugnen på 250 grader grill och ställ in kycklingen under grillelementet med skinnsidan upp. Grilla tills skinnet fått lite färg och blivit krispigt. Vänd och grilla undersidan lika länge.

5

Sänk värmen till 175 grader. Gnid in det smaksatta smöret runt kycklingen och placera den i mitten av ugnen. Salta och peppra och stek i ugnen ca 50 minuter tills klar vätska rinner ut när du skär snitt i lårets tjockaste del. Innertemperaturen ska vara 82 grader.