Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gratäng | ||
500 g | Gnocchi Färsk | |
500 g | Krossade Tomater | |
250 g | Mozzarellaost | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Strösocker | |
500 g | Passerade Tomater | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Flingsalt | |
2 klyfta | Vitlök | |
1,5 dl | Riven Parmesanost | |
Till servering | ||
1 krm | Svartpeppar | |
100 g | Ruccolasallat | |
1 krm | Salt | |
3 msk | Balsamvinäger | |
6 msk | Olivolja |
Skala och finhacka löken och pressa vitlöksklyftorna. Hetta upp en gryta med smör eller olja och fräs löken mjuk på inte alltför hög värme och utan att den tar färg. Tillsätt tomaterna, krossade och passerade och låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt grovt hackade basilikablad (spar några till garnering). Smaka av med strösocker, flingsalt och peppar. Låt puttra.
Koka gnocchin enligt anvisning fast inte helt klar.
Riv mozzarellan i bitar och riv parmesanosten fint. Varva tomatsås, gnocchi och mozzarella om vart annat. Avsluta med ett lager parmesanost.
Gratinera på 225° i ca 15-20 minuter.
Servera gnocchigratängen med ruccola (vispa eventuellt ihop en vinägrett och häll över salladen).
2 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta