Gå vidare till huvudinnehåll
Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

30 minEnkelt
215,15 kr
4 portioner 35,90 kr per portion
Riktigt god gratäng för alla i familjen!

Gratäng
500 gGnocchi Färsk
500 gKrossade Tomater
250 gMozzarellaost
1 krmSvartpeppar
1 tskStrösocker
500 gPasserade Tomater
1 stBasilika - färsk
1 mskOlivolja
1 stGul lök
1 krmFlingsalt
2 klyftaVitlök
1,5 dlRiven Parmesanost
Till servering
1 krmSvartpeppar
100 gRuccolasallat
1 krmSalt
3 mskBalsamvinäger
6 mskOlivolja
Instruktioner
1

Skala och finhacka löken och pressa vitlöksklyftorna. Hetta upp en gryta med smör eller olja och fräs löken mjuk på inte alltför hög värme och utan att den tar färg. Tillsätt tomaterna, krossade och passerade och låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt grovt hackade basilikablad (spar några till garnering). Smaka av med strösocker, flingsalt och peppar. Låt puttra.

Koka gnocchin enligt anvisning fast inte helt klar.

Riv mozzarellan i bitar och riv parmesanosten fint. Varva tomatsås, gnocchi och mozzarella om vart annat. Avsluta med ett lager parmesanost.

Gratinera på 225° i ca 15-20 minuter.

Servera gnocchigratängen med ruccola (vispa eventuellt ihop en vinägrett och häll över salladen).