Gå vidare till huvudinnehåll
Wallenbergare med rårörda lingon, ärter och potatis

Wallenbergare med rårörda lingon, ärter och potatis

30 minEnkelt
200,85 kr
4 portioner 33,10 kr per portion
En riktig klassiker som uppskattas av både barn och vuxna. Se till att alla ingredienser till wallenbergarna är kalla när det är dags att börja laga!(Monika Ahlbergs matkasse v43)

Wallenbergare
2 dlVispgrädde
400 gKalvfärs
1 mskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskFlingsalt
4 stÄgg
Till servering
600 gPotatis Fast
250 gGröna Ärtor Frysta
Rårörda lingon
1 dlStrösocker
225 gLingon Fryst
Instruktioner
1

Tina lingonen i en skål.

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.

Rör lingon och strösocker tills sockret smält, ca 8-10 minuter.

Arbeta in grädden i färsen, lite i taget. Dela äggen och tillsätt sedan gulorna, en i taget, rör om hela tiden. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Forma färsen till 8 platta burgare och lägg dem på vattensköljd skärbräda. Hetta upp en panna med smör och stek wallenbergarna på svag värme, ca 4 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta.

Koka ärterna enligt förpackningens anvisningar.

Servera wallenbergarna tillsammans med potatisen, gärna pressad, ärterna och de rårörda lingonen.