Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
1 krm | Flingsalt | |
1 tsk | Olivolja | |
1 st | Broccoli Färsk | |
Palsternacksmos | ||
4 st | Palsternacka | |
1 krm | Flingsalt | |
300 g | Potatis | |
50 g | Smör | |
1 dl | Mellanmjölk | |
1 krm | Svartpeppar | |
Senapssås | ||
1 msk | Dijonsenap | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar | |
Kassler med päron | ||
25 g | Smör | |
2 st | Päron | |
600 g | Kassler |
Skiva kasslern. Skär päronen i fjärdedelar, kärna ur och lägg i en stekpanna (tål att sättas in i ugn) eller smord ugnsfast form tillsammans med skivorna av kasslern. Smält smöret och häll på det.
Ställ in i ugnen på 200° i ca 10 minuter.
Blanda samman alla ingredienser till såsen och häll över kasslern och päron. Stek ytterligare 10 minuter.
Skala potatis och palsternackor. Dela i bitar och koka mjuka i ca 15 minuter. Mosa med potatisstöt eller visp tillsammans med smör och mjölk till ett fint mos. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Häll eventuellt i mer mjölk om lösare mos önskas.
Dela broccolin i buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av och droppa över lite olivolja och flingsalt.
Servera kasslern med moset och broccolibuketterna.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria