Gå vidare till huvudinnehåll
Fiskfileér med smak av Medelhavet

Fiskfileér med smak av Medelhavet

40 minEnkelt
198,70 kr
4 portioner 23,62 kr per portion
Fiskfileér med smak av Medelhavet

100 gFetaost
1 stBasilika - färsk
1 stCitron
1 kgPotatis
125 gKörsbärstomater
2 tskFlingsalt
1 dlYoghurt för Matlagning
500 gHokifilé
1 krmSvartpeppar
10 stGröna oliver
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175º. Klyfta potatisen och lägg den i en ugnsäker form. Ringla över ca 1 msk olja och strö över lite flingersalt. Ställ in potatisen först tar ca 10-15 minuter längre än fisken.

2

Krydda fiskfiléerna med salt- och pepparblandningen. Lägg fisken i en ugnssäker form.

3

Skala citronen med en liten kniv så att inget av det vita finns kvar. Skär citronköttet i små bitar.

4

Fördela citronbitarna, oliverna och tomaterna över fisken. Smula över osten och ringla över olivoljan. Sätt formen eller plåten mitt i ugnen och låt stå 15-20 min eller tills fisken är klar. Garnera med basilika. Servera med potatisklyftorna. Ca 435 kcal per portion: 16 g fett • 32 g protein • 39 g kolhydrater