Gå vidare till huvudinnehåll
Blomkålsbiffar
Hemmakock

Blomkålsbiffar

1 tEnkelt
215,20 kr
4 portioner25,11 kr per portion
Blomkålsbiffar

2 stÄgg
3 mskFärskost Naturell
2 dlRiven Gratängost
500 gBlomkål Färsk
2 dlVispgrädde
50 gSmör
Instruktioner
1

Gör blomkålsmos enligt nedan: Bryt blomkålen i buketter. Värm grädden i en kastrull, ha i blomkålen och smöret. Stormkoka i 5-10 min under lock, rör om då och då och kolla så det inte bränns fast i botten. Ta av locket och koka under uppsikt tills det mesta av vätskan har kokat in och blomkålen är mosig. Mixa slät med mixer eller elvisp. Tillsätt philadelphian, krydda med vitpeppar och salt. Rör om ordentligt så philadelphian smälter. Kyl ner moset.

Blanda kallt blomkålsmos med ägg och riven ost. För 3 dl mos behövs ca 1 rått ägg. Krydda efter behag. Forma biffar och stek i rikligt med smör.