Gå vidare till huvudinnehåll
Köttfärsgratäng

Köttfärsgratäng

40 minEnkelt
293,30 kr
4 portioner 50,38 kr per portion
Köttfärsgratäng

800 gNötfärs
2 stRöd Paprika
1 stÄdelost
1 dlRött matlagningsvin
1 mskSambal Oelek
2 stVanliga Tomater
1 dlVispgrädde
4 dlCreme Fraiche Naturell
250 gCottage cheese Naturell
Instruktioner
1

Stek köttfärsen i smör. Häll i grädde och rödvin. Krydda med valfria kryddor. Låt det hela koka ihop, ca 10 minuter.

Tärna paprikan och tomaterna, blanda ner i köttfärsen. Blanda ihop keso, creme fraiche och den rivna osten (spara lite för garnering). Krydda även denna röra.

Smörj en ugnsfast form och häll i hälften av köttfärsröran, sedan hälften av kesoröran. Därefter resten av köttfärsröran och kesoröran. Strö över riven ost och grädda i 200 grader i ca 25-30 minuter,tills ytan fått en fin färg.

Servera med lite morot- och gurkstavar.