Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
800 g | Nötfärs | |
2 st | Röd Paprika | |
1 st | Ädelost | |
1 dl | Rött matlagningsvin | |
1 msk | Sambal Oelek | |
2 st | Vanliga Tomater | |
1 dl | Vispgrädde | |
4 dl | Creme Fraiche Naturell | |
250 g | Cottage cheese Naturell |
Stek köttfärsen i smör. Häll i grädde och rödvin. Krydda med valfria kryddor. Låt det hela koka ihop, ca 10 minuter.
Tärna paprikan och tomaterna, blanda ner i köttfärsen. Blanda ihop keso, creme fraiche och den rivna osten (spara lite för garnering). Krydda även denna röra.
Smörj en ugnsfast form och häll i hälften av köttfärsröran, sedan hälften av kesoröran. Därefter resten av köttfärsröran och kesoröran. Strö över riven ost och grädda i 200 grader i ca 25-30 minuter,tills ytan fått en fin färg.
Servera med lite morot- och gurkstavar.
1 Ädelost Grädd Blåmögelost 36% 140g Kvibille
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket