Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
250 g | Smör | |
1 dl | Florsocker | |
4 st | Ägg | |
1 dl | Brygg- och kokkaffe | |
4 dl | Vispgrädde | |
200 g | Mörk Blockchoklad |
Lägg äggen i en bunke med ljummet vatten så de blir lite varmare.
Värm kaffet och smöret i en kastrull under omrörning av en visp som rör från botten (ingen ballongvisp) tills det att allt smör är smält.
Lägg i sötningsmedel och chokladen bruten i bitar.
Flytta kastrullen från plattan.
Rör tills all choklad är smält. Ibland skär det sig men fortsätt vispa och om det tar en lång stund så låt smeten värmas på plattan korta stunder.
När chokladen är helt smält och smeten är slät, knäck i alla fyra ägg samtidigt och rör sedan tills smeten är slät igen. (Om man knäcker i ett ägg i taget så är min erfarenhet att smeten lätt skär sig, då är det bara att vispa länge, till sist går den alltid ihop, låt den inte bli för kall utan värm på den så den alltid är varmare än 37 grader).
Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 min. Kakan ska då precis ha stannat men vara kladdig och har små pölar av kokande smör. Låt stå svalt minst över natten, gärna två dagar.
Servera med vispad grädde.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant