Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Vitkål | |
500 g | Köttfärs | |
0,5 dl | Rött matlagningsvin | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Riven Gratängost | |
3 st | Ägg |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär av rotstocken på kålen och sjud kålhuvudet i lättsaltat vatten. Plocka av blad allt eftersom de lossnar. Du behöver 8-10 stycken och de bör vara mjuka nog att böja utan att de går sönder. Spara kokspadet.
Fräs färsen, ägg, ost i smör, krydda med salt och peppar. Skär av eller krossa en del av nerven på bladen. Lägg en lagom klick av färsen vid roten på bladet och vik först den grova delen över färsen som ett lock. Vik därefter in sidorna och rulla ihop allt till en dolme. Fäst eventuellt ihop dolmen med en tandpetare.
Lägg dolmarna i en ugnssäker form eller långpanna och häll över kokspadet. Tillaga i ugnen i 30-45 minuter. Dolmarna är färdiga när de börjar bli gyllenbruna.
Häll över ett par dl av spadet ur formen till en kastrull och koka upp. Häll i en skvätt matlagningsvin och en aning soja. Red med grädden till gräddsås.
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket