Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Green Chili | |
3 msk | Tomatpuré | |
1 st | Sötpotatis | |
6 st | Nejlikor | |
1 st | Lagerblad | |
1 dl | Riven kokos | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Timjan | |
2 st | Banan | |
100 g | Jordnötter Rostade | |
4 st | Kycklingfile | |
3 klyfta | Vitlök | |
140 g | Bacon Skivat | |
3 dl | Vatten |
Skala och skiva löken fint. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med 1/2 msk smör och bryn lök och vitlök gyllenbrunt. Tag ur pannan.
Skär kycklingen i mindre bitar. Skär baconen i strimlor. Lägg 1 msk smör i pannan och bryn kyckling och bacon i några minuter.
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Finhacka chilin. Blanda ner lök, vitlök, sötpotatis, chili och kokos. TIllsätt tomatpure, vatten och kryddor och låt koka 30 min.
Skiva bananerna och blanda ner i grytan. Koka i några minuter. Toppa med nötter.
Servera gärna med kokt ris.