Gå vidare till huvudinnehåll
RAG's Pasta Carbonara
Hemmakock

RAG's Pasta Carbonara

40 minEnkelt
240,25 kr
4 portioner 27,14 kr per portion
Creamy & Somewhat Spicy

1 tskChiliflakes
2 mskSmör
2 mskOlivolja
2 stÄgg
2 klyftaVitlök
1 dlVispgrädde
400 gSpaghetti
200 gRiven Parmesanost
140 gBacon Skivat
Instruktioner
1
  1. Sätt igång pastavatten (rikligt saltat).
  2. Baconblandning: Lägg olivolja, smör, vitlök och chiliflakes i en skål.
  3. Äggblandning: Rör samman ägg, grädde, parmesanost och svartpeppar i en skål.
  4. Koka pastan al dente.
  5. Bryn bacon i en stor tjockbottnad stekpanna.
  6. Tillsätt baconblandningen när baconet är klart och låt fräsa en stund på svag värme (OBS! vitlöken ska ej bli brun).
  7. Häll i den avrunna pastan i baconblandningen och blanda väl.
  8. Ta av stekpannan från värmen.
  9. Rör i äggblandningen tills allt har blandats väl.
  10. Lägg upp och garnera med parmesanost och svartpeppar från kvarn.