Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
250 g | Vanliga morötter | |
250 g | Bulgur | |
Saffransfisk | ||
1 st | Paprika | |
500 g | Torskfilé | |
0,5 st | Purjolök | |
0,5 g | Saffran | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
200 g | Kokosmjölk |
Sätt ugnen på 175 grader.
Saffranfisk: Skölj purjolöken och skär i bitar. Skär varje del i tunna strimlor på längden.
Skölj, kärna ur och strimla paprika.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och fräs grönsakerna mjuka. Krydda med en nypa salt och peppar.
Blanda kokosmjölk med saffran i en liten kastrull och låt koka upp. Tag sedan bort kastrullen från plattan.
Lägg torsken i en ugnsfast form, och salta och peppra. Lägg grönsaksfräset över och häll till sist över saffranssåsen. Sätt in i ugnen och tillaga i ca 15-20 min.
Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
Skala och riv morötterna och servera till fisken.