Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad Caprese | ||
125 g | Körsbärstomater | |
2 tsk | Olivolja | |
0,5 st | Zucchini | |
125 g | Mozzarellaost | |
0,3 st | Rödlök | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
Sås | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 tsk | Japansk soja | |
Italienskt ris | ||
6 dl | Vatten | |
1 st | Kryddmix Italienskt ris | |
1 msk | Matolja | |
300 g | Basmatiris | |
Fläskkarre | ||
1 msk | Smör | |
1 tsk | Salt | |
700 g | Fläskkarré Skivor | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Italienskt ris: Fräs riset med kryddorna i lite olja
Tillsätt dubbel mängd vattnet och koka upp. Låt koka på svag värme i 20 min.
Caprese: Skölj zucchinin och skär i lagom stora bitar. Skala och hacka rödlöken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn lök och zucchini i 4-5 minuter. Lägg över i en skål och låt svalna.
Hetta upp smör i stekpannan och stek karréskivorna i ca 10-15 minuter (beroende på köttets tjocklek),tills köttbitarna är helt genomstekta. Krydda köttet med salt och valfri peppar.Vänd köttet ett par gånger under stekningen. Sås: Klicka ner creme fraiche och 1/2-1 dl vatten i stekpannan tillsammans med köttet de sista minuterna av stektiden. Låt puttra några minuter och smaka av med valfri mängd soya, salt och peppar.
Caprese forts: Skölj och dela körsbärstomaterna.
Riv mozzarellan i mindre bitar.
Blanda ihop alla ingredienser med zucchinin och löken. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.
Servera det nystekta köttet med det italienska riset och Capresen.
Bild:
Ann Wering
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Kryddmix Ris Italien Jättegott by Tina Nordström
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria