Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Potatis Fast | |
750 g | Krossade Tomater | |
400 g | Kycklingfärs | |
1 tsk | Salt | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Olivolja | |
2 st | Hönsbuljong | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
6 dl | Vatten | |
0,75 st | Chilipeppar Röd |
Tomatsoppa: Skala och skär lök, vitlök och potatis i bitar.
Dela och kärna ur chilin och skär i bitar.
Hetta upp smör eller olja i en stor kastrull och fräs lök, potatis och chili under omrörning, ca 2 min.
Tillsätt vatten, buljongtärningar och tomatkross. Sjud under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
Mixa soppan slät och rör ner creme fraichen.
Frikadeller: Blanda färsen med salt och peppar. Forma till små köttbullar och lägg i den heta soppan. Låt sjuda i ytterligare ca 10 min.
Servera soppan med bröd.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt