Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Duchessetoppar | ||
1 st | Ägg | |
0,5 krm | Vitpeppar Malen | |
200 g | Potatis Fast | |
0,2 dl | Vispgrädde | |
1 tsk | Smör | |
2 krm | Salt | |
0,5 msk | Rapsolja | |
100 g | Spenat Hackad Fryst | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Citronpeppar | |
200 g | Laxfilé Fryst | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
60 g | Sparris Färsk | |
0,2 dl | Vispgrädde | |
Romsås | ||
1 msk | Dill - färsk | |
0,2 dl | Berikad majsvälling | |
1 krm | Salt | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
15 g | Storkornskaviar Röd | |
1,2 dl | Smetana | |
0,6 dl | Majonnäs |
Koka upp hackad spenat och grädde. Red av med Thick & Easy.
Lägg i skivad färsk sparris och sjud upp. Smaka av med salt och peppar.
Lägg spenat- och sparriskrämen i botten av ett bleck och lägg på tinad lax. Krydda laxen med salt och citronpeppar.
Sätt i ugn på 150 grader i cirka 15-20 minuter.
Romsås
Blanda ihop alla ingredienserna till romsåsen.
Smaka av med salt och peppar. Om den blir lite tjock tillsätt lite vatten.
Duchessetoppar
Koka skalad potatis och pressa ner i en bunke eller blandare.
Häll i äggula, smör och grädde. Rör om. Smaka sedan av med salt och peppar.
Lägg moset i spritspåse och spritsa toppar eller rosor på ett bleck.
Sätt i ugn på 200 grader ca 8-10 minuter tills potatisen får fin färg.
Tips! Toppa rätten med lite dill.
Toppa rätten med lite dill.
Bild:
Findus
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Citronpeppar 55g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria