Gå vidare till huvudinnehåll
Färsbiff i ugn med pasta och gremolata
Hemmakock

Färsbiff i ugn med pasta och gremolata

30 minEnkelt
237,20 kr
4 portioner 30,83 kr per portion
Färsbiff i ugn med pasta och gremolata

Till servering
400 gPenne
Grönsaker
0,5 krmSvartpeppar Malen
1 stZucchini
0,5 tskSalt
2 mskOlivolja
2 stVanliga Tomater
Färsbiff
1 dlVatten
500 gNötfärs
1 mskPotatismjöl
2 krmSvartpeppar Malen
2 tskPaprikakrydda
0,75 dlStröbröd
1,5 tskSalt
0,5 dlVispgrädde
Gremolata
2 klyftaVitlök Vanlig
0,66 stBladpersilja - färsk
1 stCitron
Instruktioner
1

Färsbiff: Värm ugnen till 225 grader.

2

Blanda ströbröd, gräddblandning, salt och peppar i en bunke. Låt svälla 5 minuter.

3

Skölj tomater och zucchini, och skär i mindre bitar.

4

Blanda ner ägg/potatismjöl och färs i ströbröds-blandningen, rör om.

5

Bred ut färsen i mitten av en plåt/stor ugnsfast form (gärna på bakplåtspapper) och forma till en rund, platt "tårta". Lägg grönsakerna runt biffen.

6

Droppa olivoljan över grönsakerna. Salta och peppra, och ställ in allt i ugnen i ca 15 minuter.

7

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

8

Gremolata: Skölj citronen noga i varmt vatten. Skala vitlöksklyftor, hacka persiljan finriv citronskalet.

Blanda den nykokta pastan med grönsakerna, ringla eventuellt lite mer olivolja över. Skär biffen i tårtbitar och servera med gremolata bredvid att strö över för dem som önskar.