Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 st | Citron | |
10 st | Aprikoser Torkade | |
1 tsk | Spiskummin | |
4 st | Kycklingfile | |
1 st | Rödlök | |
1 st | Zucchini | |
3 dl | Bovete Helt | |
1 tsk | Honung |
Sätt ugnen på 225°C.
Kyckling: Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda med spiskummin, salta, peppra och bryn runtom i olivoljan.
Stek kycklingen mitt i ugnen ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar genom att skära i den. Är köttsaften klar och genomskinlig är kycklingen färdigstekt.
Riv skalet av citronen och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
Bulgursallad: Strimla aprikoserna och koka dem med bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
Dela zucchinin på längden och skär bort kärnhuset. Skär den sedan i bitar.
Skala och strimla rödlöken.
Stek zucchini och rödlök mjuk i resten av olivoljan. Blanda sedan grönsaksfräset med kokt bulgur och citronsaft.
Servera kycklingen med bulgursallad och citronkräm.
1 Bovete Helt EKO/KRAV Saltå Kvarn
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel