Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Salsa | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,25 st | Rödlök | |
2 msk | Persilja - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
2 st | Vanliga Tomater | |
1 msk | Rödvinsvinäger | |
Brödet | ||
1 st | Baguette | |
1 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök |
Finhacka tomaten och rödlöken. Blanda ihop alla ingredienser till salsan i en skål. Låt sedan salsan stå i minst 30 minuter.
Häll bort vätskan från tomatsalsan med hjälp av en sil. Häll sedan tillbaka tomatblandningen i skålen och smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
Skär baguetten i skivor. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek bröden på undersidan så att de får en gyllene stekyta.
Skala vitlöksklyftorna och dela varje klyfta i två delar. Gnid sedan in vitlök på den stekta delen av brödskivorna.
Lägg bröden på ett serveringsfat med den stekta sidan uppåt. Lägg tomatsalsan ovanpå bröden med hjälp av en sked.
Servera gärna bröden när de fortfarande är lite varma.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko