Gå vidare till huvudinnehåll
Bruschetta med tomatsalsa

Bruschetta med tomatsalsa

1 tEnkelt
92,80 kr
4 portioner 2,15 kr per portion
Klassisk rätt till plockmat och buffén! Bruschetta med fräsch tomatsalsa är enkelt att göra själv.

Salsa
1 krmSvartpeppar Malen
0,25 stRödlök
2 mskPersilja - färsk
1 mskOlivolja
1 krmSalt
2 stVanliga Tomater
1 mskRödvinsvinäger
Brödet
1 stBaguette
1 mskOlivolja
2 klyftaVitlök
Instruktioner
1

Finhacka tomaten och rödlöken. Blanda ihop alla ingredienser till salsan i en skål. Låt sedan salsan stå i minst 30 minuter.

2

Häll bort vätskan från tomatsalsan med hjälp av en sil. Häll sedan tillbaka tomatblandningen i skålen och smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

3

Skär baguetten i skivor. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek bröden på undersidan så att de får en gyllene stekyta.

4

Skala vitlöksklyftorna och dela varje klyfta i två delar. Gnid sedan in vitlök på den stekta delen av brödskivorna.

5

Lägg bröden på ett serveringsfat med den stekta sidan uppåt. Lägg tomatsalsan ovanpå bröden med hjälp av en sked.

Servera gärna bröden när de fortfarande är lite varma.

Bild:

Sanna Livijn Wexell