Gå vidare till huvudinnehåll
Fröknäcke a´la Ann & Sanna
Hemmakock

Fröknäcke a´la Ann & Sanna

1 t 30 minEnkelt
152,75 kr
4 portioner 9,50 kr per portion
När du ändå har köpt hem en massa fröer till din granola så kan du passa på att göra världens godaste fröknäcke. Precis som med granolan så kan du byta fröer om du inte har de vi föreslår hemma. Men byt inte ut majsmjölet och det varma vattnet för det är det som får knäcket att hålla ihop. Underbart till frukost, som snacks med röror eller ost till, eller bara att gå och norpa en bit av då och då i stället för chips!

1 dlSesamfrö
0,5 tskSalt
2 dlVatten
1 dlLinfrö Helt
1 dlMajsmjöl
1 dlSolroskärnor
0,5 dlRapsolja
1 dlPumpakärnor
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla i cirka 15 minuter.

3

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten med en slickepott över hela plåten.

4

Grädda i mitten av ugnen i 1–1,5 timme.

5

Låt det goda knäckebrödet svalna och bryt i bitar. Förvara svalt i en kakburk.

Bild:

Erika Wessman