Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax och potatis | ||
600 g | Laxfilé | |
4 tsk | Fisksås - Asiatisk | |
900 g | Färskpotatis | |
Sås | ||
50 g | Smör | |
1 tsk | Vetemjöl | |
2 msk | Creme Fraiche Naturell | |
1 st | Italiensk Örtagårdsbuljong | |
2 dl | Standardmjölk |
Sätt ugnen på 125 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form, och pensla på fisksåsen och salta lätt filéerna. Sätt i i ugnen i ca 40 min.
Skrubba potatisen och koka i saltat vatten, ca 20 min.
Smält smör i en kastrull. Rör ner mjölet och häll på mjölken. Låt såsen koka upp och lägg sedan buljongen. Rör hela tiden och låt det små puttra. Rör ner creme fraichen mot slutet.
Servera med en sallad.
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Örtgården Italienska örter Knorr
1 Färsk Standardmjölk 3% 1,5L Arla