Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Botten | ||
75 g | Smör | |
15 st | Digestive original | |
Gelé | ||
4 msk | Vatten | |
1 msk | Strösocker | |
1 st | Gelatinblad | |
4 st | Passionsfrukt | |
Fyllning | ||
1 dl | Strösocker | |
4 st | Gelatinblad | |
6 st | Passionsfrukt | |
200 g | Färskost Naturell | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
85 g | Citron, (0,5 st) | |
1,5 dl | Kvarg 10 procent | |
3 msk | Lemon Curd | |
1 tsk | Vaniljsocker |
Botten: Mixa ihop kex och smör. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Ställ i kylen en timme.
Fyllning: Rör ihop Philadelphiaost, crème fraîche, kesella, vaniljsocker, urskrapade passionsfrukter, lemon curd och socker.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Hetta upp citronsaften och dra åt sidan, smält ner de urkramade gelatinbladen under vispning.
Häll blandningen i ostsmeten medan du rör om snabbt. Häll smeten i formen och ställ kallt i en timme.
Gelé: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i sockerlösningen.
Skrapa ur passionsfrukterna och tillsätt innehållet. Rör om och häll såsen på kakan och ställ kallt så att den stelnar lite, det tar 15-30 minuter.
Bild:
Emma Mattsson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia