Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad souvlaki med fläskfilé, salsiccia och rosmarin

Grillad souvlaki med fläskfilé, salsiccia och rosmarin

30 minEnkelt
Härliga smaker

0,5 stRosmarin - färsk
1 stSquash
750 gFläskfilé
300 gSalsiccia
1 stApelsin
1 mskOlivolja
1 stGrillpinnar
Instruktioner
1

Skär köttet och korven i små bitar. Skär squashen i centimetertjocka skivor och sedan i halvor. Fördela allt på rosmarinkvistarna eller grillpinnarna och pensla lätt med olja. Salta och peppra lätt. Grilla varsamt på medelvarm grill så att korven hinner bli genomstekt, ca 6-7 min runt om. När köttet fått lite färg kan du fösa ut kolet från mitten till kanterna samt lägga på locket så blir det indirekt grillning. Skär ett snitt i korven och kontrollera att den är klar. Dela apelsinen i fyra klyftor och grilla snittytorna. Kläm saften över spetten när det är klart.

Bild:

Ulrika Ekblom

445,85 kr
8 portioner • 31,94 kr per portion
Rosmarin Kruka EKO Klass1 Sverige

1 Rosmarin Kruka EKO Klass1

Extrapris
Sverige, 1 st
34,95 kr

34,95 kr /st


Zucchini Klass1 Spanien

1 Zucchini Klass1

2 för 25 kr
Spanien, 300 g
16,95 kr

56,50 kr /kg


Scan Fläskfilé Putsad
220,00 kr

220,00 kr /kg


Lovison Salsicciafärs Lovison
114,00 kr

228,00 kr /kg


Apelsin i Nät "Navelinas" klass1 Spanien

1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1

Extrapris
Spanien, 1000 g
25,00 kr

29,95 kr


Garant Olivolja Classico

1 Olivolja Classico

Basvaror
750 ml
99,50 kr

132,67 kr /l


Fixa Grillpinnar 28cm
34,95 kr

0,47 kr /st