Gå vidare till huvudinnehåll
Örtsallad med matvete
Hemmakock

Örtsallad med matvete

30 minEnkelt
112,25 kr
4 portioner 14,07 kr per portion
Örtsallad med matvete

1 stIsbergssallat
2 stVanliga Tomater
1 dlBladpersilja - färsk
1 paketMynta - färsk
3 mskOlivolja
400 gMatvete
1 tskSalt
1 tskCitronjuice - råpressad
Instruktioner
1

Skölj matvete och låt det rinna av i en sil. Rör ut salt i saften från citron i en rymlig salladsskål, och tillsätt sedan olivolja. Rör ner vetet. Skölj grönsaker och örter och torka dem (gärna med en salladsslunga). Plocka persilje- och myntablad från stjälkarna. Dela salladsblad i munsbitar eller skär i strimlor. Skär tomater i bitar, ca 1/2 centimeter stora. Blanda alla grönsaker med matvetet och servera genast för att bibehålla mynta- och salladsbladens fräschör.