Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Isbergssallat | |
2 st | Vanliga Tomater | |
1 dl | Bladpersilja - färsk | |
1 paket | Mynta - färsk | |
3 msk | Olivolja | |
400 g | Matvete | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Citronjuice - råpressad |
Skölj matvete och låt det rinna av i en sil. Rör ut salt i saften från citron i en rymlig salladsskål, och tillsätt sedan olivolja. Rör ner vetet. Skölj grönsaker och örter och torka dem (gärna med en salladsslunga). Plocka persilje- och myntablad från stjälkarna. Dela salladsblad i munsbitar eller skär i strimlor. Skär tomater i bitar, ca 1/2 centimeter stora. Blanda alla grönsaker med matvetet och servera genast för att bibehålla mynta- och salladsbladens fräschör.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt