Gå vidare till huvudinnehåll
Zuccinispagetti, köttbullar och gräddsås
Hemmakock

Zuccinispagetti, köttbullar och gräddsås

10 minEnkelt
276,25 kr
4 portioner 37,41 kr per portion
Zuccinispagetti

Zuccinispagetti
2 stZucchini
Köttbullar
600 gKöttfärs
1 dlVispgrädde
1 stÄgg
0,5 stGul lök
Sås
1 mskTomatpuré
4 dlMatlagningsgrädde
2 mskKinesisk soja
Instruktioner
1

Blanda husk och vispgrädde så det blir klumpfritt, låt svälla i 10 minuter. Tillsätt en vattenskvätt om det blir för tjockt.

2

Skala och finhacka löken.

3

Blanda köttfärsen med ägg, lök, salt, peppar och huskblandningen. Forma färsen till köttbullar. Bryn köttbullarna i smör och lägg över dem i en gryta eller traktörpanna.

4

Sås: Rör ihop tomatpuré, vispgrädde, soja och fond. Låt puttra i ca 3 minuter. Häll såsen över köttbullarna och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.