Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 msk | Snabbkaffe | |
100 g | Smör | |
200 g | Riven kokos | |
150 g | Hasselnötter | |
50 g | Mörk Blockchoklad | |
2 msk | Vispgrädde |
Mät upp ingredienserna och lägg i smör, malda hasselnötter, kokos (150g) och vaniljpulver i en bunke.
Smält chokladen (lämpligvis i micron i en liten skål av porslin eller glas). Blanda den smälta chokladen med vispgrädde och kaffe till en jämn smet.
Förbered ett fat med kokos (50g) som du kan rulla dom färdirullade bollarna i.
Häll över chokladsmeten i bunken och blanda alla ingredienser med fingrarna. Smeten blir ganska kladdig men det går göra bollar utav den ändå, gör bollar och lägg på fatet med kokos - rulla därefter dom i kokos och lägg i en förvaringsburk och in i kylen ett par timmar.
Serveras lämpligen direkt från kylen.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket